Energetische massages

De energetische massages
De energetische massage is afkomstig uit oosterse landen als China, Japan en India. In deze landen is het al eeuwenlang bekend dat ieder mens een energetisch lichaam en een eigen verdeling van de energie in en om het lichaam heeft.

Alles draait

om balans

De energetische massages gebeuren op voeten/onderbenen, handen/onderarmen en/of hoofd. Hierbij wordt je licht aangeraakt om de energie in je lichaam weer in beweging te krijgen. Maar er zijn ook massages waarbij je niet aangeraakt wordt maar in iemands “aura” werkt. Een aura is een energiecentrum om je lichaam.

Hoewel het een zeer lichte vorm van masseren is, heeft het vaak een diepe uitwerking.


In ons drukke leven is het eigenlijk onmogelijk om steeds volledig in balans te blijven.

Vooral in onze huidige, drukke maatschappij kan een energetische massage helpen tegen veelvoorkomende klachten als stress en spanningen. Tevens kan onverwerkt verdriet en grote veranderingen in het leven bv. scheiding, geboorte of verhuizing blokkades veroorzaken.

Ook de veelheid aan verontreinigingen zoals bespoten groenten, luchtverontreiniging, kleur-, geur- en smaakstoffen en hormonaal bewerkt vlees kunnen leiden tot een disbalans in ons lichaam. Energetische massages zijn een hulpmiddel bij het herstellen van die balans.

In mijn praktijk geef ik de volgende energetische massages:


Zonnevlechtmassage:

Heeft te maken met je eigenwaarde, stress, burn out,  spijsverteringsproblemen,vermoeidheid en diabetes.


Chakramassage:

Heeft te maken met het energiecentrum om je lichaam dat gekoppeld is aan fysieke klachten bv. slapeloosheid, hoofdpijn, mensruatieproblemen en emoties.


Energetische voet of hand massage:

Heeft te maken met balans herstellen van lichaam en geest, rusteloze benen en vermoeidheid.


Aura massage:

Heeft te maken met emoties die worden afgezet in de aura bv. verdriet, jeugdtauma's, depressies, maar ook met narcose, medicijngebruik en straling.


Polariteits massage:

Heeft te maken met onbalans en "vastzitten" in een bepaalde situatie bv. angst, verdriet, eenzaamheid enz.


Metamorfose massage: 

Heeft te maken met grote veranderingen en veranderingen op energie niveau bv. PMS, geboorte, verdriet, verhuizing en huilbaby's.