de behandeling

Werkwijze van de behandeling:In mijn praktijk werk ik zowel met de Westerse als Chinese massage technieken. Deze combinatie blijkt vaak zeer effectief. Indien nodig werk ik tijdens de behandeling ook met energetische massage.

De behandelingen zijn niet alleen gericht op een bepaalde klacht maar ook op de oorzaak van de klacht. Deze holistische benadering behandelt zowel lichaam als geest in zijn geheel. Deze therapie is geen vervanging van de reguliere gezondheidszorg maar is een goede aanvulling en bevordert het zelfherstellend vermogen van het lichaam.
De eerste behandeling:Deze begint met een intakegesprek. Hierbij wordt uitgebreid een vragenlijst volgens zowel de Westerse als Chinese geneeskunde ingevuld. Daarna worden uw voeten geanalyseerd en volgt er nog een korte voetmassage. Zo wordt een totaalbeeld gevormd van uw klachten en kan een behandelplan opgesteld worden. Houdt er rekening mee dat het eerste consult vaak 1 1/2 uur duurt.


Om te voorkomen dat behandelingen elkaar beïnvloeden, is het belangrijk dat u aangeeft of u in behandeling bent bij een arts, specialist of een andere therapeut.

Ook is het van belang dat u een overzicht meeneemt van medicatie en/of voedingssupplementen.

Het behandeltraject:Het aantal behandelingen dat u nodig heeft hangt af van uw klacht(en) en hoelang deze  al bestaan.

Daarnaast spelen ook de totale lichamelijke gesteldheid, het herstellend vermogen van het lichaam en de huidige levenswijze een rol.

Naast de behandelingen geef ik soms punten voor zelfbehandeling mee. Ook voeding- en leefstijltips behoren tot de mogelijkheid. Hierdoor kunt u zelf actief meewerken aan een beter resultaat.

Meestal is er na 3 à 4 behandelingen al een echte verandering merkbaar en zal er ook een evaluatie plaatsvinden over de eventuele vervolgbehandelingen. Over het algemeen zijn zo’n 8 à 10 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.
Komt u voor een ontspannings massage dan is er geen intake nodig.